Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
taki deser jest obłędnie smaczny...........SMACZNEGO!!!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4723
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12829
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5733
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7236
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4723
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12829
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5733
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7236
Składniki
z dwóch dojrzałych, soczystych, słodkich pomarańczy wycisnąć sok, jeśli są pestki to usunąć obrane jabłka pokroić na średnie kawałki, wsypać do miski, wlać sok z pomarańczy, wsypać cukier i kisiele proszek, wszystko wymieszać ciasto francuskie rozwinąć i położyć na blaszce z papierem do pieczenia, na cieście rozłożyć jabłka zostawiając brzegi do nałożenia na farsz, ciasto po nałożeniu na jabłka posmarować wodą i posypać cynamonem piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut, zostawić do wystugnięcia najlepiej na całą noc aby kisiel w jabłkach dobrze zastygł