Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 835
Proste w przygotowaniu powidła śliwkowe , których nie może zabraknąć w mojej...
Odsłon: 100
Pizza którą robię bardzo często, dokładnie w każdą sobotę :) Od kilku lat ma...
Odsłon: 3936
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 835
Proste w przygotowaniu powidła śliwkowe , których nie może zabraknąć w mojej...
Odsłon: 100
Pizza którą robię bardzo często, dokładnie w każdą sobotę :) Od kilku lat ma...
Odsłon: 3936
Składniki
W rondelku rozpuścić masło z miodem i dodać jagodę kamczacką. Chwilę podgrzewać i mieszać. Owoce nie mogą się rozpaść. W większym kubku rozbełtać jajka. Dodawać stopniowo kaszę mannę, serek z wiaderka i mąkę pszenną cały czas mieszając. Mąki dodać tyle, żeby ciasto było dość ścisłe, ale nie bardzo twarde. W garnku zagotować wodę z łyżeczką soli i olejem rzepakowym. Do gotującej się wody wkładać małe porcje ciasta pobierane łyżką i prowadzone po ściance kubka. Zamaczać łyżkę w wodzie. Kluseczki gotować do wypłynięcia. Wyławiać łyżką cedzakową i wykładać na talerzyki. Kluseczki obłożyć przygotowanymi jagodami z rondelka. Smacznego.
Smacznego.