Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1848
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8407
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 783
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254054
Polecam.
Odsłon: 1504
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1848
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8407
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 783
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254054
Polecam.
Odsłon: 1504
Składniki
W rondelku rozpuścić masło z miodem i dodać jagodę kamczacką. Chwilę podgrzewać i mieszać. Owoce nie mogą się rozpaść. W większym kubku rozbełtać jajka. Dodawać stopniowo kaszę mannę, serek z wiaderka i mąkę pszenną cały czas mieszając. Mąki dodać tyle, żeby ciasto było dość ścisłe, ale nie bardzo twarde. W garnku zagotować wodę z łyżeczką soli i olejem rzepakowym. Do gotującej się wody wkładać małe porcje ciasta pobierane łyżką i prowadzone po ściance kubka. Zamaczać łyżkę w wodzie. Kluseczki gotować do wypłynięcia. Wyławiać łyżką cedzakową i wykładać na talerzyki. Kluseczki obłożyć przygotowanymi jagodami z rondelka. Smacznego.
Smacznego.