Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1722
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15125
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3571
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8918
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1722
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15125
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3571
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8918
Składniki
W rondelku rozpuścić masło z miodem i dodać jagodę kamczacką. Chwilę podgrzewać i mieszać. Owoce nie mogą się rozpaść. W większym kubku rozbełtać jajka. Dodawać stopniowo kaszę mannę, serek z wiaderka i mąkę pszenną cały czas mieszając. Mąki dodać tyle, żeby ciasto było dość ścisłe, ale nie bardzo twarde. W garnku zagotować wodę z łyżeczką soli i olejem rzepakowym. Do gotującej się wody wkładać małe porcje ciasta pobierane łyżką i prowadzone po ściance kubka. Zamaczać łyżkę w wodzie. Kluseczki gotować do wypłynięcia. Wyławiać łyżką cedzakową i wykładać na talerzyki. Kluseczki obłożyć przygotowanymi jagodami z rondelka. Smacznego.
Smacznego.