Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakują jeszcze ciepłe,wyszły aromatyczne i smaczne. Polecam:)
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5282
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2419
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5282
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2419
Składniki
Zdjęcie nie najlepsze,ale widać jak zrobić zawijaski. Jabłka przekroić na 4 części,wybrać nasiona i pokroić w plastry. Ciasto rozłożyć pokroić na sześć rzędów.z szerokości. Każdy rząd podsypać cynamonem,można cukrem pudrem jak chcemy bardziej słodkie. Na pasek kłaść plaster jabłka ,zawijnąć ,plaster jabłka i tak do końca. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia,położyć zawijaski,posmarować po wierzchu roztrzepanym jajkiem,posypać cukrem perlistym. Dać do nagrzanego piekarnika i piec w 200st.do złotego koloru.
Smacznego życzę!