Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
CHLEBEK KTÓRY PRZYNOSI SZCZĘŚCIE
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164811
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 324
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 78
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164811
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 324
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 78
Składniki
Poniedziałek: Zaczyn wlać do plastikowej miski. Dodać bez mieszania 250 g cukru. Zostawić pod przykrytą ściereczką.
Wtorek: Wlać 250 ml letniego mleka. Nadal nie mieszać ciasta
Środa: Dodać 250 g mąki. Nie mieszać.
Czwartek: Drewnianą łyżką zamieszać ciasto rano i wieczorem.
Piątek: Dodać 250 g cukru. Zostawić - nie mieszać.
Sobota: Zamieszać ciasto drewnianą łyżką. Podzielić go na 4 równe części. 3 rozdać znajomym.
Niedziela: Do pozostałej Tobie jednej części ciasta dodać 250 g mąki, olej, jajka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Dodać pestki dyni, słonecznika, orzechy, cynamon oraz starte jabłka. Wymieszać. Przełożyć do formy, wierzch posypać czekoladą. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. przez ok 50 minut.