Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana frużelina jest smacznym dodatkiem - zwłaszcza zimą-do ciast i różnego rodzaju deserów..
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 148
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101388
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5899
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 148
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101388
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5899
Składniki
Czereśnie umyć, usunąć pestki. Na dno szerokiego garnka z grubym dnem wlać 1/2 szklanki zimnej wody i zagotować. Włożyć czereśnie, wsypać cukier i smażyć na wolnym ogniu około 30 minut.
Garnek zdjąć z ognia, blenderem rozdrobnić owoce, ale zrobić to krótko. Chodzi o to, by część owoców została w całości. Ponownie wstawić na ogień, dodać sok z cytryny i rum.
W połowie szklanki zimnej wody rozmieszać mąkę ziemniaczaną i wlać do owoców. Zagotować. Przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 10 minut.