Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe ciasto z galaretkami, lekkie, pyszne, z odrobiną kokosu.
Sałatka ziemniaczana tym razem wzbogacona dodatkowymi składnikami. Smaczna, z...
Odsłon: 8
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 328
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 425
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 229
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 364
Sałatka ziemniaczana tym razem wzbogacona dodatkowymi składnikami. Smaczna, z...
Odsłon: 8
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 328
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 425
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 229
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 364
Składniki
Robimy ciasto żółte, ubijamy żółtka z jajkami i z cukrem na puszystą masę. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Wylewamy ciasto na blaszkę (22 cm x 37 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach. Ciasto białe, ubijamy białka z cukrem na sztywno, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy i również wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut w 170 stopniach.
Masa: Każdą galaretkę rozpuszczamy osobno w 1,5 szklance wrzątku, wylewamy do płaskich naczyń zostawiamy do wystygnięcia. Jak galaretki są dobrze zastygnięte kroimy w kostkę, brzoskwinie jeżeli mamy, również kroimy w kostkę. Żelatynę moczymy w 2 łyżkach zimnej wody, uzupełniamy wrzątkiem do połowy szklanki, odstawiamy do wystygnięcia. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem, wlewamy letnią żelatynę ciągle ubijając, następnie dodajemy galaretki w kostkach i brzoskwinie, delikatnie mieszamy. Na żółte ciasto wykładamy masę i przykrywamy białym ciastem.
SMACZNEGO