Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój sprawdzony przepis na gofry.Ciasto miękkie i puszyste.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Składniki
Mąkę wsypać do miski dodać do niej cukier waniliowy,proszek do pieczenia, sól i dobrze wymieszać. Oddzielić żółtka od białek. Następnie dodać olej,mleko i żółtka.I znowu wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę.Dodawać ją powoli do pozostałych składników.. Ciasto można odstawić na około 15min by odpoczęło. Rozgrzać gofrownicę. Gofry piec przez około 3-3,5 min bądź nieco dłużej ( w zależności od mocy posiadanej gofrownicy). Gotowe gofry podawać z ulubionymi dodatkami.