Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo znane ciasto góra lodowa w wersji na białym biszkopcie
blacha, mikser, trzepaczka, garnek, miska
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4122
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6477
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5467
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13486
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5263
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4122
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6477
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5467
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13486
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5263
Składniki
Biszkopt: ubijamy 7 jaj z cukrem do puszystą pianę. Przesiewamy szklankę mąki i wolno dodajemy do masy mieszając łyżką. Biszkopt pieczemy w prostokątnej blaszce 140 stopni ok 40 min, do suchego patyczka. Upieczony biszkopt kroję na 2 części.
Gotuje 2 budynie waniliowe. Studzę i dodając kostkę masła miksuje. Gotuje budyń czekoladowy. Studzę i dodaję pół kostki masła miksuje. 1 biszkopt wkładam do blaszki. Wykładam krem budyniowy. Kładę kolejny blat i znowu kładę krem waniliowy i czekoladowy.
Okrągłe biszkopty tniemy na pół i wkładamy w ciasto. Odkładam do lodówki. Przygotowujemy polewę. Do garnuszka wlewam szklankę wody, masło i 80 gram cukru. Podgrzewam. Dodaję mleko w proszku energicznie mieszając. Jeśli zostaną grudki można całość zblendować. Polewę wylewamy na ciasto. Całość odkładam do lodówki. Smacznego !