Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo znane ciasto góra lodowa w wersji na białym biszkopcie
blacha, mikser, trzepaczka, garnek, miska
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 470
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 255
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 470
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 255
Składniki
Biszkopt: ubijamy 7 jaj z cukrem do puszystą pianę. Przesiewamy szklankę mąki i wolno dodajemy do masy mieszając łyżką. Biszkopt pieczemy w prostokątnej blaszce 140 stopni ok 40 min, do suchego patyczka. Upieczony biszkopt kroję na 2 części.
Gotuje 2 budynie waniliowe. Studzę i dodając kostkę masła miksuje. Gotuje budyń czekoladowy. Studzę i dodaję pół kostki masła miksuje. 1 biszkopt wkładam do blaszki. Wykładam krem budyniowy. Kładę kolejny blat i znowu kładę krem waniliowy i czekoladowy.
Okrągłe biszkopty tniemy na pół i wkładamy w ciasto. Odkładam do lodówki. Przygotowujemy polewę. Do garnuszka wlewam szklankę wody, masło i 80 gram cukru. Podgrzewam. Dodaję mleko w proszku energicznie mieszając. Jeśli zostaną grudki można całość zblendować. Polewę wylewamy na ciasto. Całość odkładam do lodówki. Smacznego !