Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto nie za słodkie na wakacje ...
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 174
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2830
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 174
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2830
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać po jednym żółtku, mąkę, i proszek do pieczenia. Następnie dodać olej, wodę. Piec w temp.200 stopni C przez 1/2 godzinki.
Śmietanę ubijamy na sztywno po czym dodajemy serki i miksujemy do uzyskania konsystencji kremu. Masę rozkładamy na ostygnięty biszkopt.
2 kg gruszek tniemy na plasterki i lekko podgotowujemy w odrobinie wody aby były miękkie ale nie rozgotowane. Cedzimy by nie były zbyt mokre po czym wykładamy na krem. Na gruszki wylewamy galaretkę gruszkową (Delecta) . Polecam pychotka.Smacznego!