Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto rozpływa się w ustach,jest miękkie,pachnące rumem i bardzo smaczne.Polecam wypróbować w jesienny zimny wieczór z filiżanką kawy lub herbaty:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1267
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5252
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1267
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5252
Składniki
Przygotować blaszkę 25/35cm. Spód wyłożyć herbatnikami. Zrobić krem czekoladowy. Mascarpone utrzeć z 3 łyżkami kakao,dodać śmietankę i dalej ucierać. Na koniec wsypać śmietan-fix, zmiksować ,dać rozdrobnioną czekoladę ,oraz wlać rum.Wsypać rodzynki ,wymieszać. Wymieszać i wyłożyć na herbatniki.
Warstwę czekoladową przykryć herbatnikami. Zrobić krem kawowy. 3 łyżki kawy zaparzyć wrzątkiem i zostawić do wystudzenia. Serek mascarpone zmiksować ze śmietanką i cukrem pudrem. Dodawać po łyżce wystudzonej kawy i miksować. Na koniec wlać 50ml rumu i wsypać śmietan-fix,zmiksować. Krem wyłożyć na herbatniki i rozsmarować. Wierzch wyłożyć herbatnikami. Rozsmarować masę kajmakową. Płatki migdałowe uprażyć na patelni i posypać wierzch ciasta.
Smacznego życzę!