Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące na zewnątrz i miękkie, maziste w środku - brownie idealne. Głównym składnikiem tego amerykańskiego przysmaku jest czekolada, powinna być gorzka i dobrej jakości. Jeśli jednak macie w domu tylko mleczną, nie ma problemu - wypróbujcie mój przepis! Do mojego ciasta dodałam wiśnie, ale możecie spróbować także malin czy gruszek.
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11059
Przepis dnia
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 20980
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 144
Brakuje ci pomysłu na obiad? Zapiekanka kebabowa będzie idealnym rozwiązaniem...
Odsłon: 10442
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11059
Przepis dnia
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 20980
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 144
Brakuje ci pomysłu na obiad? Zapiekanka kebabowa będzie idealnym rozwiązaniem...
Odsłon: 10442
Składniki
Brownie piekłam w formie 22x24cm. 200g czekolady i masło kroimy na mniejsze kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Nie podgrzewamy za mocno. Jajka ubijamy z cukrem i szczyptą soli. Powoli dolewamy rozpuszczoną czekoladę, cały czas mieszając. Ma końcu dodajemy przesianą mąkę i kakao. Ciasto przelewamy do formy. Owoce kroimy na mniejsze kawałki. Układamy na cieście i lekko dociskamy. Pozostałą czekoladę kroimy. Wystarczy każdą kostkę pokroić na 4 kawałki. Czekoladę również układamy na cieście. Brownie pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut. To rodzaj ciasta, którego nie pieczemy "do suchego patyczka", bo będzie zbyt suche i zrobi się gorzkie. Ciasto podajemy po ostudzeniu.