Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe,lekko rozgrzewające ciasto ucierane z gruszką.
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 50
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37718
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3695
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 50
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37718
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3695
Składniki
Tortownica 20-21 cm. Mąkę mieszamy z proszkiem i imbirem. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy po jednym jajku i mąkę. Dokładnie wszystko mieszamy. Gruszki obieramy, wydrążamy i kroimy w grube plastry ( około 1-2 cm). Tortownicę smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą. Połowę ciasta przekładamy do formy, następnie koliście układamy plastry gruszki. Wykładamy resztę ciasta. Wierzch posypujemy sezamem. Ciasto pieczemy w 180 C około 60-70 minut. Ciasto jest dość wysokie, dlatego jak środek będzie płynny a boki podpieczone to zmniejszam temperaturę do 175 C.