Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe,lekko rozgrzewające ciasto ucierane z gruszką.
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 126
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2679
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 273
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2630
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 126
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2679
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 273
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2630
Składniki
Tortownica 20-21 cm. Mąkę mieszamy z proszkiem i imbirem. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy po jednym jajku i mąkę. Dokładnie wszystko mieszamy. Gruszki obieramy, wydrążamy i kroimy w grube plastry ( około 1-2 cm). Tortownicę smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą. Połowę ciasta przekładamy do formy, następnie koliście układamy plastry gruszki. Wykładamy resztę ciasta. Wierzch posypujemy sezamem. Ciasto pieczemy w 180 C około 60-70 minut. Ciasto jest dość wysokie, dlatego jak środek będzie płynny a boki podpieczone to zmniejszam temperaturę do 175 C.