Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka w świątecznym klimacie. Imbirowo-cynamonowe cantucci idealne do kawy
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 217
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 111
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 217
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 111
Składniki
Nagrzać piekarnik do temperatury 140 stopni. W jmisce wymieszać olej,jajka, cukier i miód. W drugiej misce zmieszać mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Połączyć ze sobą wszystkie składniki. Wyrobić ciasto ręką- powinno być bardzo zwarte. Podzielic je na dwie części i z każdej uformować podłużny wałek o długości blachy do pieczenia. Ułożyć dwa wałki na blasze wyłożnej papierem do pieczenia i lekko je spłaszczyć.
Piec ok 25 minut. Wyjąć blachy z piekarnika i lekko ostudzić. Następnie każdy wałek pokroić je na plasterki, ok 1,5 cm. Ciasteczka układać ponownie na blasze i piec w temperaturze 160 stopni po ok 7-10 minut z każdej strony ( aż się ładnie zarumienią).