Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka w świątecznym klimacie. Imbirowo-cynamonowe cantucci idealne do kawy
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 681
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 681
Składniki
Nagrzać piekarnik do temperatury 140 stopni. W jmisce wymieszać olej,jajka, cukier i miód. W drugiej misce zmieszać mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Połączyć ze sobą wszystkie składniki. Wyrobić ciasto ręką- powinno być bardzo zwarte. Podzielic je na dwie części i z każdej uformować podłużny wałek o długości blachy do pieczenia. Ułożyć dwa wałki na blasze wyłożnej papierem do pieczenia i lekko je spłaszczyć.
Piec ok 25 minut. Wyjąć blachy z piekarnika i lekko ostudzić. Następnie każdy wałek pokroić je na plasterki, ok 1,5 cm. Ciasteczka układać ponownie na blasze i piec w temperaturze 160 stopni po ok 7-10 minut z każdej strony ( aż się ładnie zarumienią).