Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto dla wielbicieli serników - właśnie takich jak ja
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18454
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9507
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4078
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 681
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 344
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18454
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9507
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4078
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 681
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 344
Składniki
Masło, cukier, cukier waniliowy, kakao wkładamy do rondelka i podlewamy 5 łyżkami wody. Gotujemy na małym ok 5 minut, od czasu do czasu mieszając, Studzimy. Do zimnej masy dodajemy żółtka i miksujemy. Z masy odlewamy pół szklanki i odstawiamy. Do pozostałej masy dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie miksujemy. Z białek ubijamy sztywną pianę, delikatnie łączymy ją z masą (najlepiej rózgą lub drewnianą szpatułką). Blaszkę o wymiarach 25x36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto.
Ser miksujemy z cukrem, masłem i budyniami. (Jeśli używamy twarogu najpierw dwukrotnie go mielimy). Masę wykładamy na ciasto. Pieczemy ok 60 minut w temperaturze 180°. Studzimy.
Pozostałą masę czekoladową (pozostawioną z ciasta) lekko podgrzewamy aby stała się płynna. Rozprowadzamy po wierzchu ciasta.