Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto do zrobienia i zarazem dobre w smaku.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Wszystkie składniki ciasta wyrobić na gładką masę. Wylepić okrągłą blaszkę, wcześniej smarując masłem i obsypując bułką tartą lub też wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i podpiec 10 minut. UWAGA: można odłożyć trochę ciasta do posypania wierzchu ! Jabłka pokroić w cienkie plasterki, włożyć do miski, dodać trochę cukru, cynamonu, orzechów, rodzynek itp. Dokładnie wymieszać. Następnie wyłożyć na podpieczone ciasto. Wierzch ciasta posypać odłożonym ciastem. Wsadzić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 30 minut. SMACZNEGO !