Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna, pysznie kakaowa odsłona jabłecznika :-)
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 54
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 166
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 88
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 153
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 54
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 166
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 88
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 153
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. 1/3 część włożyć do zamrażalnika, resztą ciasta wyłożyć blachę (25x30cm) wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą. Wstawić do lodówki.
Jabłka obrać i pokroić w dosyć drobną kostkę, dodać cukier i cynamon, wymieszać. Zagotować 500ml mleka z cukrem (ilość podana na opakowaniu), w250 ml rozpuścić proszek budyniowy. Ugotować budyń.
Na schłodzone ciasto wysypać kaszę manną, wyłożyć jabłka i przykryć je gorącym budyniem. Na wierzch zetrzeć na dużych oczkach resztę ciasta. Piec w temp. 180 stopni ok. 1 godz. Smacznego :-) P.S. Przepis pochodzi z blogu Galaretka w czekoladzie