Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna, pysznie kakaowa odsłona jabłecznika :-)
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5479
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47958
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165796
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5479
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47958
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165796
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. 1/3 część włożyć do zamrażalnika, resztą ciasta wyłożyć blachę (25x30cm) wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą. Wstawić do lodówki.
Jabłka obrać i pokroić w dosyć drobną kostkę, dodać cukier i cynamon, wymieszać. Zagotować 500ml mleka z cukrem (ilość podana na opakowaniu), w250 ml rozpuścić proszek budyniowy. Ugotować budyń.
Na schłodzone ciasto wysypać kaszę manną, wyłożyć jabłka i przykryć je gorącym budyniem. Na wierzch zetrzeć na dużych oczkach resztę ciasta. Piec w temp. 180 stopni ok. 1 godz. Smacznego :-) P.S. Przepis pochodzi z blogu Galaretka w czekoladzie