Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna, pysznie kakaowa odsłona jabłecznika :-)
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 768
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 290
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 144
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 2174
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 768
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 290
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 144
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 2174
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. 1/3 część włożyć do zamrażalnika, resztą ciasta wyłożyć blachę (25x30cm) wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą. Wstawić do lodówki.
Jabłka obrać i pokroić w dosyć drobną kostkę, dodać cukier i cynamon, wymieszać. Zagotować 500ml mleka z cukrem (ilość podana na opakowaniu), w250 ml rozpuścić proszek budyniowy. Ugotować budyń.
Na schłodzone ciasto wysypać kaszę manną, wyłożyć jabłka i przykryć je gorącym budyniem. Na wierzch zetrzeć na dużych oczkach resztę ciasta. Piec w temp. 180 stopni ok. 1 godz. Smacznego :-) P.S. Przepis pochodzi z blogu Galaretka w czekoladzie