Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczny i łatwy jabłecznik
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34877
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15796
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34877
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15796
Składniki
Zagnieść ciasto: masło przesiekać z mąką i proszkiem do pieczenia, potem dodać jajka, żółtko, cukier i śmietanę.
Potem podzielić ciasto na dwie części, jedną rozwałkować, przenieść na blaszkę 22x27cm, posypać bułką tartą, nałożyć starte jabłka na dużych oczkach, przykryć drugą połową ciasta, ponakłuwać je widelcem i upiec w 180oC przez około 35 minut. Posypać cukrem pudrem.