Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto o wyjątkowym smaku
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 77
Smaki Grecji!
Odsłon: 118
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2174
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 77
Smaki Grecji!
Odsłon: 118
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2174
Składniki
Z podanych skłądników zagnieść ciasto, nasmarować okrągłą formę (28 cm - tortownica)obsypać lekko bułką tartą, wyłożyć ciastem spód i brzegi. Na winie ugotować budynie , dodając cukier i obrane i pokrojone w ósemki jabłka . Zagotować odczekać aż odparuje, wsypać na ciasto i piec w 170'' ok 75 minut. Ciasto wystudzić ubić śmietanę z cukrem pudrem, dać na budyń , posypać cynamonem.