Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenia kruchego ciasta, soczystych, lekko kwaśnych jabłek i słodkiej bezy. Ciasto jest naprawdę pyszne. Polecam. Ciasto można posypać cukrem pudrem lub ozdobić polewą czekoladową.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2367
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1495
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3649
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1380
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2367
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1495
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3649
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1380
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnice. Dodać 5 dag cukru pudru, 4 żółtka, margarynę i wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na 3 części i odłożyć na 15 min. do zamrażalki. Obrać jabłka i pokroić na ósemki. Ubić pianę z 4 białek z dodatkiem reszty cukru pudru. Blachę o wymiarach około 30x25cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć jedną część ciasta. Następnie ułożyć jabłka i obsypać je cukrem waniliowym i cynamonem. Na jabłka utrzeć drugą część ciasta, a na nie wyłożyć ubite białka. Na wierzchu utrzeć ostatnie ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 1 godzinę.