Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 20
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 22
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 19
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 1906
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 20
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 22
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 19
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 1906
Składniki
mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,posiekać z margaryną,następnie dodać cukier,żółtka i śmietanę i zagnieść kruche ciasto.Podzielić na dwie części.Jedną część rozwałkować i wyłożyć nią wysmarowaną tłuszczem blaszkę lub wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 24/36 cm.Ciasto posypać bułką tartą
Jabłka obrać,usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki.Wyłożyć jabłka wzdłuż krótszego boku na ciasto jedno przy drugim.Posypać cynamonem i cukrem waniliowym
Ugotować 3 budynie na litrze mleka i gorący budyń wylać na jabłka
Rozwałkować drugą część ciasta i delikatnie rozłożyć go na budyniu. Piec około godziny do 1,5 w temp 180-200 stopni .Posypać cukrem pudrem