Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1763
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 111
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 191
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1763
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 111
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 191
Składniki
mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,posiekać z margaryną,następnie dodać cukier,żółtka i śmietanę i zagnieść kruche ciasto.Podzielić na dwie części.Jedną część rozwałkować i wyłożyć nią wysmarowaną tłuszczem blaszkę lub wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 24/36 cm.Ciasto posypać bułką tartą
Jabłka obrać,usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki.Wyłożyć jabłka wzdłuż krótszego boku na ciasto jedno przy drugim.Posypać cynamonem i cukrem waniliowym
Ugotować 3 budynie na litrze mleka i gorący budyń wylać na jabłka
Rozwałkować drugą część ciasta i delikatnie rozłożyć go na budyniu. Piec około godziny do 1,5 w temp 180-200 stopni .Posypać cukrem pudrem