Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2590
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 745
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1537
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14027
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2590
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 745
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1537
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14027
Składniki
Ciasto: białka ubic na sztywno , stopniowo podczas ubijania dodawac cukier , póżniej po 1 żółtku i po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia . Pod koniec ubijania dodac cukier waniliowy i powoli wlac olej . Ciasto przelac do przygotowanej formy , wstawic do nagrzanego piekarnika i upiec w temp180 stopni. Gdy wystygnie przekroic na 2 placki
Masa jabłkowa: jabłka obrac , zetrzec na tarce o grubych oczkach i podsmarzyc . Następnie dodac galaretki w proszku i dokładnie wymieszac . Odstawic do wystudzenia
Masa ze śniezki : galaretkę rozpuścic w połowie szklanki gorącej wody i odstawic do wystygnięcia.Snieżki przygotowac wg przepisu podanego na opakowaniu , dodac lekko tężejącą galaretkę i ubic aż skł. dokładnie się połączą
Ciasto przekroic na 2 placki , na 1 blat wyłozyc masę jabłkową i ułożyc na niej pierniczki . Następnie wyłozyc masę ze śnieżki i przykryc ją 2 blatem ciasta . Na końcu ciasto pola polewą czekoladową