Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To co wyróżnia ten jabłecznik od wielu,wielu innych, to mięciutkie ciasto i lekko kwaskowe nadzienie.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 175
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 214
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 152
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 115
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1857
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 175
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 214
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 152
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 115
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1857
Składniki
Wszystkie składniki posiekać, wyrobić gładkie ciasto i podzielić na dwie równe części. Jedną częścią ciasta wyłożyć dno blachy o wymiarach 25/35 cm i wstawić do lodówki. Drugą część owinąć folią i wstawić do zamrażarki na 40 minut. W tym czasie przygotować masę jabłkową. Jabłka kroimy w grubsze plastry, przekładamy do miski i wsypujemy kisiele. Całość delikatnie mieszamy. Surowe ciasto posypujemy 2 łyżkami tartej bułki. Wykładamy jabłka. Na jabłkach wykładamy ubitą pianę z 5 białek i 1/2 szklanki cukru. Ścieramy zamrożone ciasto. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 50 minut. Pod koniec pieczenia, przykrywamy papierem do pieczenia. Po upieczeniu i ostygnięciu możemy ciasto oprószyć cukrem pudrem lub oblać polewą. Cukier puder rozmieszać z jogurtem na gładką, lśniącą masę.Oblać ciasto.