Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To co wyróżnia ten jabłecznik od wielu,wielu innych, to mięciutkie ciasto i lekko kwaskowe nadzienie.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 824
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8206
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13065
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 405
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2254
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 824
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8206
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13065
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 405
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2254
Składniki
Wszystkie składniki posiekać, wyrobić gładkie ciasto i podzielić na dwie równe części. Jedną częścią ciasta wyłożyć dno blachy o wymiarach 25/35 cm i wstawić do lodówki. Drugą część owinąć folią i wstawić do zamrażarki na 40 minut. W tym czasie przygotować masę jabłkową. Jabłka kroimy w grubsze plastry, przekładamy do miski i wsypujemy kisiele. Całość delikatnie mieszamy. Surowe ciasto posypujemy 2 łyżkami tartej bułki. Wykładamy jabłka. Na jabłkach wykładamy ubitą pianę z 5 białek i 1/2 szklanki cukru. Ścieramy zamrożone ciasto. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 50 minut. Pod koniec pieczenia, przykrywamy papierem do pieczenia. Po upieczeniu i ostygnięciu możemy ciasto oprószyć cukrem pudrem lub oblać polewą. Cukier puder rozmieszać z jogurtem na gładką, lśniącą masę.Oblać ciasto.