Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To co wyróżnia ten jabłecznik od wielu,wielu innych, to mięciutkie ciasto i lekko kwaskowe nadzienie.
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 26
Pełna smaku i bogata w składniki zupa tajska. Sezonowe polskie warzywa wczesn...
Odsłon: 18
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 24
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 37
Pychota. Polecam.
Odsłon: 274
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 26
Pełna smaku i bogata w składniki zupa tajska. Sezonowe polskie warzywa wczesn...
Odsłon: 18
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 24
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 37
Pychota. Polecam.
Odsłon: 274
Składniki
Wszystkie składniki posiekać, wyrobić gładkie ciasto i podzielić na dwie równe części. Jedną częścią ciasta wyłożyć dno blachy o wymiarach 25/35 cm i wstawić do lodówki. Drugą część owinąć folią i wstawić do zamrażarki na 40 minut. W tym czasie przygotować masę jabłkową. Jabłka kroimy w grubsze plastry, przekładamy do miski i wsypujemy kisiele. Całość delikatnie mieszamy. Surowe ciasto posypujemy 2 łyżkami tartej bułki. Wykładamy jabłka. Na jabłkach wykładamy ubitą pianę z 5 białek i 1/2 szklanki cukru. Ścieramy zamrożone ciasto. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 50 minut. Pod koniec pieczenia, przykrywamy papierem do pieczenia. Po upieczeniu i ostygnięciu możemy ciasto oprószyć cukrem pudrem lub oblać polewą. Cukier puder rozmieszać z jogurtem na gładką, lśniącą masę.Oblać ciasto.