Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska w sam raz na tłusty czwartek
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25485
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2516
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1277
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25485
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2516
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1277
Składniki
Mąkę przesiać do miski,dodaj jajko,olej,odrobinę soli oraz cukru. Wymieszaj,stopniowo dodając mleka. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Jabłka obrać,wydrążyć gniazda nasienne,pokroić w krązki grub.ok 0,5 cm. Nabijaj je na widelec (ja to robiłam przy pomocy 2-ch wykałaczek) i zanurzaj w cieście (powinno je równomiernie przykryć). Potem układaj na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Smaż na niewielkim ogniu,lekko rumieniąc każdy placuszek po obu stronach. Usmażone jabłka wykładaj na półmisek. Posyp cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Można udekorować owocami lub powidłami.