Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały , szybki w przygotowaniu dodatek do kawy lub herbaty.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3944
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415338
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2530
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3944
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415338
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2530
Składniki
Jabłka obrać, najgrubszą część pokroić w plastry , gniazda nasienne wykroić , kółko kieliszkiem, pozostałą część pokroić w małe słupki. Ciasto francuskie pokroić w paski, 9 - 10 pasków. Plastry jabłek z wyciętym kółkiem , okręcać paskami ciasta, środek wypełniać drobnymi słupkami , mażna położyć również na wierzchu.
Tak postępujemy ze wszystkimi plastrami. Jajko rozkłócić posmarować. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , wstawić i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.