Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały , szybki w przygotowaniu dodatek do kawy lub herbaty.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 131
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 131
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Składniki
Jabłka obrać, najgrubszą część pokroić w plastry , gniazda nasienne wykroić , kółko kieliszkiem, pozostałą część pokroić w małe słupki. Ciasto francuskie pokroić w paski, 9 - 10 pasków. Plastry jabłek z wyciętym kółkiem , okręcać paskami ciasta, środek wypełniać drobnymi słupkami , mażna położyć również na wierzchu.
Tak postępujemy ze wszystkimi plastrami. Jajko rozkłócić posmarować. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , wstawić i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.