Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię je często, są smaczne i tanie.
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 5337
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 139
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 808
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 5337
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 139
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 808
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać ze szczyptą soli, wbić jajka, wlać piwo i stopione masło. Zarobić ciasto i odstawić w chłodne miejsce na dwie godziny. W między czasie obrać jabłka, oczyścić z nasion i pokroić w grube plastry. Na patelni rozgrzać tłuszcz, zanurzać jabłka w cieście, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło posypane cukrem pudrem.