Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię je często, są smaczne i tanie.
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2520
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 320
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52546
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 527
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2520
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 320
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52546
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 527
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać ze szczyptą soli, wbić jajka, wlać piwo i stopione masło. Zarobić ciasto i odstawić w chłodne miejsce na dwie godziny. W między czasie obrać jabłka, oczyścić z nasion i pokroić w grube plastry. Na patelni rozgrzać tłuszcz, zanurzać jabłka w cieście, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło posypane cukrem pudrem.