Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię je często, są smaczne i tanie.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2454
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5190
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 178
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2454
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5190
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 178
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać ze szczyptą soli, wbić jajka, wlać piwo i stopione masło. Zarobić ciasto i odstawić w chłodne miejsce na dwie godziny. W między czasie obrać jabłka, oczyścić z nasion i pokroić w grube plastry. Na patelni rozgrzać tłuszcz, zanurzać jabłka w cieście, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło posypane cukrem pudrem.