Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super deserek na stół świąteczny.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 296
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2225
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2527
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 605
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 296
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2225
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2527
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 605
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki i skropić sokiem z cytryny. Jajka utrzeć do białości z cukrem, wsypać mąkę, proszek do pieczenia, dodać śmietanę, rum i dokładnie zmiksować. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni a w między czasie przygotować formę i rozłożyć na niej jabłka, posypać kisielem, zalać przygotowanym ciastem i piec w piekarniku przez około 40 minut. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO.