Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super deserek na stół świąteczny.
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 66
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 86
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 216
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 24
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 66
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 86
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 216
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 24
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki i skropić sokiem z cytryny. Jajka utrzeć do białości z cukrem, wsypać mąkę, proszek do pieczenia, dodać śmietanę, rum i dokładnie zmiksować. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni a w między czasie przygotować formę i rozłożyć na niej jabłka, posypać kisielem, zalać przygotowanym ciastem i piec w piekarniku przez około 40 minut. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO.