Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super deserek na stół świąteczny.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8447
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 527
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8447
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 527
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki i skropić sokiem z cytryny. Jajka utrzeć do białości z cukrem, wsypać mąkę, proszek do pieczenia, dodać śmietanę, rum i dokładnie zmiksować. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni a w między czasie przygotować formę i rozłożyć na niej jabłka, posypać kisielem, zalać przygotowanym ciastem i piec w piekarniku przez około 40 minut. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO.