Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa dla miłośników niezbyt słodkich deserów. Porcja dla jednej osoby.
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 69
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 424
Gniazda, pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie – to alternatywne nazwy niesam...
Odsłon: 2950
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 699
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 69
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 424
Gniazda, pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie – to alternatywne nazwy niesam...
Odsłon: 2950
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 699
Składniki
Kokilkę smarujemy tłuszczem. Jabłko obieramy i kroimy w kawałki. Wkładamy na dno kokilki i posypujemy cynamonem, skórką cytrynową, pestkami dyni i 1 łyżeczką cukru. Białko ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy drugą łyżeczkę cukru. Następnie delikatnie mieszamy z kakao. Kakaową bezę wykładamy na wierzch kokilki. Zapiekamy 20 min. w temp. 170 st. C. Smacznego :)