Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa dla miłośników niezbyt słodkich deserów. Porcja dla jednej osoby.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2177
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9759
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3484
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6869
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2177
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9759
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3484
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6869
Składniki
Kokilkę smarujemy tłuszczem. Jabłko obieramy i kroimy w kawałki. Wkładamy na dno kokilki i posypujemy cynamonem, skórką cytrynową, pestkami dyni i 1 łyżeczką cukru. Białko ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy drugą łyżeczkę cukru. Następnie delikatnie mieszamy z kakao. Kakaową bezę wykładamy na wierzch kokilki. Zapiekamy 20 min. w temp. 170 st. C. Smacznego :)