Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis na jesienny deser. Pieczone jabłka owinięte puszystym ciastem francuskim zachwycą każdego. Do przygotowania wypieku użyj twardszych i lekko kwaskowatych jabłek, idealnie będą komponować się ze słodkim ciastem.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 96
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4445
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 96
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4445
Składniki
Cukier wymieszaj z cynamonem.
Jabłka dokładnie umyj, osusz i obierz ze skórki. Następnie pokrój je na plastry o grubości 10 mm.
Z każdego plastra powykrawaj gniazda nasienne, tak, aby powstał owalny otwór.
Ciasto francuskie rozłóż na stolnicy. Pokrój na paski o szerokości 3 cm.
Paski owijaj starannie wokół plasterka jabłka. Gotowe wykładaj na blachę z papierem do pieczenia.
Żółtko rozkłóć widelcem i za pomocą pędzelka posmaruj każdy krążek jabłka z ciastem. Z wierzchu posyp cukrem z cynamonem.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 25 minut.