Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowiec na cieście serowym. Ciasto z bezą i lukrem, wyszło bardzo dobre.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 474
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 474
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem, masłem i serkiem. Przesiać tam mąkę z proszkiem i zmiksować na niskich obrotach miksera. Ciasto rozsmarować do blaszki 30x40, wyścielanej papierem do pieczenia.
masa- Zmiksować jajka z cukrem i przesianymi budyniami. Następnie dodać jogurt i ser jak i frużelinę i zmiksować na niższych obrotach miksera. Wylać do blaszki na surowe ciasto.
beza-Białka ubić ze szczyptą soli potem po trochu dodawanym cukrem. Przesiać tam budyń, dodać kokos i delikatnie wymieszać łopatką. Porozkładać kupkami na masie jogurtowej.
Piec ok. 1 godz. w 175 *C. Pod koniec pieczenia przykryć papierem, żeby beza za bardzo się nie przypaliła. lukier-Cukier puder przesiać, dodać sok i rozetrzeć, stopniowo dolewając po troszku gorącej wody. Lukier musi być lejący ale nie za rzadki bo nie zastygnie. Przelać do buteleczki z dziobkiem i polać zimny placek w esy-floresy.