Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowiec na cieście serowym. Ciasto z bezą i lukrem, wyszło bardzo dobre.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem, masłem i serkiem. Przesiać tam mąkę z proszkiem i zmiksować na niskich obrotach miksera. Ciasto rozsmarować do blaszki 30x40, wyścielanej papierem do pieczenia.
masa- Zmiksować jajka z cukrem i przesianymi budyniami. Następnie dodać jogurt i ser jak i frużelinę i zmiksować na niższych obrotach miksera. Wylać do blaszki na surowe ciasto.
beza-Białka ubić ze szczyptą soli potem po trochu dodawanym cukrem. Przesiać tam budyń, dodać kokos i delikatnie wymieszać łopatką. Porozkładać kupkami na masie jogurtowej.
Piec ok. 1 godz. w 175 *C. Pod koniec pieczenia przykryć papierem, żeby beza za bardzo się nie przypaliła. lukier-Cukier puder przesiać, dodać sok i rozetrzeć, stopniowo dolewając po troszku gorącej wody. Lukier musi być lejący ale nie za rzadki bo nie zastygnie. Przelać do buteleczki z dziobkiem i polać zimny placek w esy-floresy.