Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten jagodowy sernik nie tylko cieszy oko, ale i podniebienie ;) Lekko kwaskowy, przełamany smakiem mleka kokosowego oraz słodyczą bez z pewnością znajdzie swoich małych i dużych zwolenników.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3013
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 576
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3679
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 248
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 359
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3013
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 576
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3679
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 248
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 359
Składniki
Ciasteczka rozkruszyć w robocie, dodać cukier, kakao i stopione masło. Wymieszać do uzyskania konsystencji mokrej ziemi. Ciastka wyłożyć na spód tortownicy (o średnicy 23 cm) wyrównać i dokładnie docisnąć. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Ser zmiksować z cukrem pudrem oraz mlekiem kokosowych. Jagody przebrać, opłukać i zblendować. Dodać do sernika i krótko zmiksować. Cały czas miksując wlewać żelatynę cienką strużką do masy serowej.
Sernik przelać na schłodzony spód i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem udekorować bezami, jagodami i startą czekoladę.