Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten jagodowy sernik nie tylko cieszy oko, ale i podniebienie ;) Lekko kwaskowy, przełamany smakiem mleka kokosowego oraz słodyczą bez z pewnością znajdzie swoich małych i dużych zwolenników.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1132
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 663
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 685
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1132
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 663
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 685
Składniki
Ciasteczka rozkruszyć w robocie, dodać cukier, kakao i stopione masło. Wymieszać do uzyskania konsystencji mokrej ziemi. Ciastka wyłożyć na spód tortownicy (o średnicy 23 cm) wyrównać i dokładnie docisnąć. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Ser zmiksować z cukrem pudrem oraz mlekiem kokosowych. Jagody przebrać, opłukać i zblendować. Dodać do sernika i krótko zmiksować. Cały czas miksując wlewać żelatynę cienką strużką do masy serowej.
Sernik przelać na schłodzony spód i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem udekorować bezami, jagodami i startą czekoladę.