Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten jagodowy sernik nie tylko cieszy oko, ale i podniebienie ;) Lekko kwaskowy, przełamany smakiem mleka kokosowego oraz słodyczą bez z pewnością znajdzie swoich małych i dużych zwolenników.
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 99
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 86
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 99
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 86
Składniki
Ciasteczka rozkruszyć w robocie, dodać cukier, kakao i stopione masło. Wymieszać do uzyskania konsystencji mokrej ziemi. Ciastka wyłożyć na spód tortownicy (o średnicy 23 cm) wyrównać i dokładnie docisnąć. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Ser zmiksować z cukrem pudrem oraz mlekiem kokosowych. Jagody przebrać, opłukać i zblendować. Dodać do sernika i krótko zmiksować. Cały czas miksując wlewać żelatynę cienką strużką do masy serowej.
Sernik przelać na schłodzony spód i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem udekorować bezami, jagodami i startą czekoladę.