Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, delikatnie słodkie drożdżowe bułeczki, to smak na który się czeka cały rok. Nie wyobrażam sobie sezonu bez zrobienia jagodzianek z duża ilością waniliowej kruszonki.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 74
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9325
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 975
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1134
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 74
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9325
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 975
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1134
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, wyrabiaj do czasu aż ciasto nie będzie się kleić, będzie sprężyste. Odstaw do wyrośnięcia na 1 godzinę.
Jagody wymieszaj z budyniem i cukrem.
Ciasto podziel na 9-10 cześć. Każdą z części delikatnie rozwałkuj/ rozciągnij. Ciasto połoz na dłoni, na środek ciasta włóż 4-5 łyżek jagód. Brzegi ciasta sklej jak pieroga, końcówki zawiń pod spód, uformuj kształt bułki. Bulki posmaruj mlekiem, posyp kruszonką, odstaw do wyrośnięcia na 15 min. Wstaw do rozgrzanego piekarnika 180’C na około 20-30 min. ( zależy od piekarnika).