Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, delikatnie słodkie drożdżowe bułeczki, to smak na który się czeka cały rok. Nie wyobrażam sobie sezonu bez zrobienia jagodzianek z duża ilością waniliowej kruszonki.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 333
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2759
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 895
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1652
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14447
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 333
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2759
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 895
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1652
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14447
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, wyrabiaj do czasu aż ciasto nie będzie się kleić, będzie sprężyste. Odstaw do wyrośnięcia na 1 godzinę.
Jagody wymieszaj z budyniem i cukrem.
Ciasto podziel na 9-10 cześć. Każdą z części delikatnie rozwałkuj/ rozciągnij. Ciasto połoz na dłoni, na środek ciasta włóż 4-5 łyżek jagód. Brzegi ciasta sklej jak pieroga, końcówki zawiń pod spód, uformuj kształt bułki. Bulki posmaruj mlekiem, posyp kruszonką, odstaw do wyrośnięcia na 15 min. Wstaw do rozgrzanego piekarnika 180’C na około 20-30 min. ( zależy od piekarnika).