Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest tak pyszne, że rozpływa się w ustach. Połączenie słonych krakersów, masy krówkowej i nadzienia budyniowego to kwintesencja tego doskonałego i smacznego przepisu, który jest bez pieczenia i szybki do wykonania.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 159
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 258
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 159
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 258
Składniki
Krem budyniowy: do garnka odpowiedniej wielkości, wlewamy 2 szklanki mleka, dodajemy masło i cukier. Całość doprowadzamy do wrzenia, mieszając. W 1 szklance mleka rozprowadzamy mąkę krupczatkę. Mieszankę wlewamy do gotującego się mleka. Składniki mieszamy i gotujemy, aż masa zgęstnieje.
Blachę wcześniej wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Następnie układamy na niej warstwę herbatników. Na herbatniki wylewamy gorące nadzienie budyniowe. Wierzch masy budyniowej wyrównujemy. Na kremie układamy warstwę słonych krakersów i przykrywamy je gotową masą krówkową. Na to rozkładamy resztę krakersów.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i wykładamy na wierzch ciasta. Całość posypujemy płatkami migdałów. Wstawiamy do lodówki na ok. 1-2 godzin aby masy w cieście nam stężały. Podajemy.