Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zobaczcie w kilka chwil przygotować przepyszne ciasteczka, które zachwycą swoim smakiem każdego! Tym razem przygotowaliśmy dla was propozycję na ciasteczka z marcepanem i wiórkami kokosowymi.
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 34
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20406
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 367
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 34
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20406
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 367
Składniki
Przełóż do jednej miski masło, cukier, żółtka i olejek. Zagnieć ciasto i podziel je na dwie części.
Do pierwszej części dodaj wiórki kokosowe i zagniataj do połączenia.
Do drugiej części dodaj marcepan i zagnieć ciasto do połączenia składników.
Z jednego i drugiego ciasta uformuj w kulkę i wstaw do lodówki na około 30 minut.
Po tym czasie wyciągnij ciasto z lodówki, rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wycinaj kształty. Ciasteczka przełóż na blaszkę i piecz przez 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.