Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zobaczcie w kilka chwil przygotować przepyszne ciasteczka, które zachwycą swoim smakiem każdego! Tym razem przygotowaliśmy dla was propozycję na ciasteczka z marcepanem i wiórkami kokosowymi.
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 48
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 240
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1604
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 48
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 240
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1604
Składniki
Przełóż do jednej miski masło, cukier, żółtka i olejek. Zagnieć ciasto i podziel je na dwie części.
Do pierwszej części dodaj wiórki kokosowe i zagniataj do połączenia.
Do drugiej części dodaj marcepan i zagnieć ciasto do połączenia składników.
Z jednego i drugiego ciasta uformuj w kulkę i wstaw do lodówki na około 30 minut.
Po tym czasie wyciągnij ciasto z lodówki, rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wycinaj kształty. Ciasteczka przełóż na blaszkę i piecz przez 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.