Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne Ptysie ,smak dziecinstwa.Na wiecej inspiracji zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 964
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 815
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12561
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 964
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 815
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12561
Składniki
Do garnka wlewamy wode,dodajemy maslo i szczypte soli. Wszystko razem doprowadzamy do wrzenia.
Nastepnie wsypujemy make i energicznie mieszamy ,nie zdejmujac garnka z palnika w celu zaparzenia maki.
Gdy ciasto jest jednolite i odchodzi od garnka ,wtedy odstawiamy garnek i zostawiamy mase do calkowitego wystudzenia.
Do zimnej masy dodajemy stopniowo po jednym jajku ,mieszajac caly czas mikserem az masa polaczy sie z jajkami.
Nastepnie zalanczamy piekarnik na 200 stopni góra/dól . Przydotowujemy blaszke wylozona papierem do pieczenia lub mata silikonowa i za pomoca worka cukierniczego i tylki typu gwiazdka spricujemy Prysie i eklery.
Nastepnie wkladamy blaszke do piekarnika i pieczemy na zloty kolor przez ok.30 min. Upieczone korpusy zostawiamy do ostygniecia. Nastepie przecinamy ptysie i eklery w celu napelnienia je kremem z bialek,bita smietana lub kremem budyniowym.
Przepis na krem z bialek czyli beze wloska znajdziecie na moim kanale Slodki Smak Pasji na YouTube. Ptysie posypujemy cukrem pudrem i zycze SMACZNEGO!!!