Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne Ptysie ,smak dziecinstwa.Na wiecej inspiracji zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54176
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 524
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5490
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54176
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 524
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5490
Składniki
Do garnka wlewamy wode,dodajemy maslo i szczypte soli. Wszystko razem doprowadzamy do wrzenia.
Nastepnie wsypujemy make i energicznie mieszamy ,nie zdejmujac garnka z palnika w celu zaparzenia maki.
Gdy ciasto jest jednolite i odchodzi od garnka ,wtedy odstawiamy garnek i zostawiamy mase do calkowitego wystudzenia.
Do zimnej masy dodajemy stopniowo po jednym jajku ,mieszajac caly czas mikserem az masa polaczy sie z jajkami.
Nastepnie zalanczamy piekarnik na 200 stopni góra/dól . Przydotowujemy blaszke wylozona papierem do pieczenia lub mata silikonowa i za pomoca worka cukierniczego i tylki typu gwiazdka spricujemy Prysie i eklery.
Nastepnie wkladamy blaszke do piekarnika i pieczemy na zloty kolor przez ok.30 min. Upieczone korpusy zostawiamy do ostygniecia. Nastepie przecinamy ptysie i eklery w celu napelnienia je kremem z bialek,bita smietana lub kremem budyniowym.
Przepis na krem z bialek czyli beze wloska znajdziecie na moim kanale Slodki Smak Pasji na YouTube. Ptysie posypujemy cukrem pudrem i zycze SMACZNEGO!!!