Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj powstał wspaniały jagodowy mus z kawałeczkami kruchego ciasta. Mus jest delikatny, kremowy i puszysty. Niebo w gębie!
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1670
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 233
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 561
Witam serdecznie!!! Dzisiaj polecam pyszne śledzie wigilijne w zalewie octowe...
Odsłon: 19494
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1670
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 233
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 561
Witam serdecznie!!! Dzisiaj polecam pyszne śledzie wigilijne w zalewie octowe...
Odsłon: 19494
Składniki
Jagody zblendowałam na jednolitą masę i dodałam cukier puder. W 1/4 szklanki zimnej wody rozpuściłam żelatynę i odstawiłam ją do napęcznienia - około 5 minut. W wysokim i dużym naczyniu ubiłam na sztywno śmietanę. Żelatynę lekko podgrzałam, aby stała się płynna. Do ubitej śmietany dodałam jagody, mascarpone podzielone łyżką na mniejsze części i żelatynę. Zabezpieczyłam górę naczynia i ubiłam krótko, tylko do połączenia składników. Pamiętajcie, że mascarpone miksujemy krótko, bo zacznie nam się lać.
Przełożyłam mus do pucharków. Odstawiłam do lodówki na noc. Następnego dnia posypałam płatkami migdałów. Mus jest delikatny, kremowy i puszysty. Niebo w gębie!