Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ładny dla oka, smaczny i szybki w przygotowaniu deser.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5942
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5942
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
W rondelku roztopić masło na średnim ogniu. Dodać żurawinę i zmniejszyć ogień. Następnie dodać cukier, sok jabłkowy i gotować, aż cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia, dodać startą skórkę z pomarańczy i odstawić do wystygnięcia.
Połową mieszkanki żurawinowej napełnić 4 salaterki. Na mieszankę nałożyć jogurt. Czynność powtórzyć. Na wierzchnią warstwę jogurtu posypać skórkę z pomarańczy i suszoną żurawinę. Podawać natychmiast. Smacznego :)