Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste ciasto z brzoskwiniami to pyszna propozycja na deser lub małe co nieco do porannej kawy :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 344
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1958
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3920
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3788
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 539
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 344
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1958
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3920
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3788
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 539
Składniki
Brzoskwinie umyć, osuszyć, przekroić na połówki i usunąć pestki. Mąkę z proszkiem przesiać. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na puszysto. Dodać jogurt i zmiksować. Dodawać naprzemiennie mąkę z proszkiem i olej. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (21x36 cm), na wierzchu ułożyć połówki brzoskwiń skórkami do dołu. Ciasto piec w temp. 180 stopni przez około 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Rady: Składniki użyte do ciasta powinny być w temperaturze pokojowej. Zamiast brzoskwiń można dać do ciasta ulubione, sezonowe owoce jabłka, gruszki, śliwki itp.