Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste ciasto z brzoskwiniami to pyszna propozycja na deser lub małe co nieco do porannej kawy :)
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 264
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 887
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7180
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8738
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 264
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 887
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7180
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8738
Składniki
Brzoskwinie umyć, osuszyć, przekroić na połówki i usunąć pestki. Mąkę z proszkiem przesiać. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na puszysto. Dodać jogurt i zmiksować. Dodawać naprzemiennie mąkę z proszkiem i olej. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (21x36 cm), na wierzchu ułożyć połówki brzoskwiń skórkami do dołu. Ciasto piec w temp. 180 stopni przez około 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Rady: Składniki użyte do ciasta powinny być w temperaturze pokojowej. Zamiast brzoskwiń można dać do ciasta ulubione, sezonowe owoce jabłka, gruszki, śliwki itp.