Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, wystarczy kilka składników. Największym plusem tego ciasta jest to, że można dać do niego swoje ulubione owoce.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112934
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 260
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 565
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 487
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 861
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112934
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 260
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 565
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 487
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 861
Składniki
Mąkę, olej oraz cukier odmierzamy za pomocą kubka po jogurcie naturalnym. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę.
Do miski wlać cały jogurt naturalny. Dodać kolejno resztę składników a na sam koniec dodajemy do masy ubite białka. Ciasto przelewamy na blaszkę do pieczenia o wym. 30x25. Na wierzch ciasta układamy świeże owoce. Nakładając owoce, nie przesadźcie z ich ilością, bo wyjdzie zakalec! Ciasto pieczemy w temp.180C góra-dół. ok 45 min lub do momentu suchego patyczka.
Po przestudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem.