Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, wystarczy kilka składników. Największym plusem tego ciasta jest to, że można dać do niego swoje ulubione owoce.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5419
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 931
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11866
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1374
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5419
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 931
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11866
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1374
Składniki
Mąkę, olej oraz cukier odmierzamy za pomocą kubka po jogurcie naturalnym. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę.
Do miski wlać cały jogurt naturalny. Dodać kolejno resztę składników a na sam koniec dodajemy do masy ubite białka. Ciasto przelewamy na blaszkę do pieczenia o wym. 30x25. Na wierzch ciasta układamy świeże owoce. Nakładając owoce, nie przesadźcie z ich ilością, bo wyjdzie zakalec! Ciasto pieczemy w temp.180C góra-dół. ok 45 min lub do momentu suchego patyczka.
Po przestudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem.