Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyszło pyszne i delikatne,pachnące owocami i imbirem.Gorąco polecam.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5406
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 920
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11860
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1365
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5406
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 920
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11860
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1365
Składniki
Jajka ubić z cukrami.Masło rozpuścić,wystudzone wlać do jajek. Dodać jogurt,mąkę ,pr.do pieczenia i starty imbir,zmiksować. Gruszki i jabłka obrać,1/5 gruszki pokroić w podłużne plastry,pozostałe w kostkę wraz z jabłkami. Kostki owoców wymieszać z ciastem. Ciasto wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia,na wierzch delikatnie powciskać plastry gruszek. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 190st.i piec ponad 1 godz.Najlepiej sprawdzać ciasto patyczkiem,jak patyczek suchy ciasto mamy upieczone. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!