Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe z masą jogurtową i jagodami. Ciasto z kruszonką, wyszło pyszne.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 45
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 613
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1508
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 333
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 45
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 613
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1508
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 333
Składniki
ciasto-Na parze rozpuścić masło z czekoladą i ostudzić do płynnego.Żółtka utrzeć z połową cukru potem czekoladą. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Ubić pianę z białek z solą i resztą cukru. Porcjami delikatnie wymieszać z ciastem. Ciasta wyłożyć na blaszkę z zamkniętymi bokami, wyłożoną papierem do pieczenia 38x42.
masa-Zmiksować jajka z cukrem, potem serkiem i jogurtami. Przesiać tam budynie i zmiksować. Wylać na surowe ciasto.
owoce-Umyte, przebrane jagody i osuszone, rozsypać na masie.
posypka-Zmiksować masło z cukrem, potem mąką i kokosem. Rozsypać po jagodach.
Piec w nagrzanym piekarniku ok.1 godz.w 175 *C.
Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem.