Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe z masą jogurtową i jagodami. Ciasto z kruszonką, wyszło pyszne.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 24
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 263
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1178
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 24
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 263
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1178
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Składniki
ciasto-Na parze rozpuścić masło z czekoladą i ostudzić do płynnego.Żółtka utrzeć z połową cukru potem czekoladą. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Ubić pianę z białek z solą i resztą cukru. Porcjami delikatnie wymieszać z ciastem. Ciasta wyłożyć na blaszkę z zamkniętymi bokami, wyłożoną papierem do pieczenia 38x42.
masa-Zmiksować jajka z cukrem, potem serkiem i jogurtami. Przesiać tam budynie i zmiksować. Wylać na surowe ciasto.
owoce-Umyte, przebrane jagody i osuszone, rozsypać na masie.
posypka-Zmiksować masło z cukrem, potem mąką i kokosem. Rozsypać po jagodach.
Piec w nagrzanym piekarniku ok.1 godz.w 175 *C.
Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem.