Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato w pełni. Krzaczki uginają się od pachnących owoców. Uwielbiam ten czas. Korzystam ile mogę. A dzisiaj częstuję Was pysznym ciastem z sezonowymi owocami, takimi zerwanymi prosto z krzaczka i bardzo dojrzałymi, co za tym idzie bardzo słodkimi. Ciasto jest bardzo wilgotne i takie idealne na podwieczorek. Bardzo polecam. Upieczcie koniecznie. Smacznego życzę :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 506
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16762
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 471
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 506
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16762
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 471
Składniki
Ser: Do miski wbijamy jajko, dodajemy oba cukry, dodajemy ser i miksujemy blenderem ręcznym na gładką masę, następnie wsypujemy budyń i chwilę miksujemy, na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.
Ciasto: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę, następnie wlewamy olej i chwilę miksujemy, dodajemy jogurt naturalny i dalej miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę krupczatkę, mąkę tortową i proszek do pieczenia, miksujemy do dokładnego połączenia się składników.
Do pieczenia: Owoce oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy. Ciasto wykładamy na blaszkę o wymiarach około 25 cm x 21 cm wyłożonej papierem do pieczenia, na ciasto wykładamy masę serową, a na koniec posypujemy owocami.
Pieczenie i podanie: Następnie ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 50-60 minut. Dla pewności ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone.
Podanie: Upieczone studzimy, kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Ciasto można pokroić na 16 sporych kawałków.