Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jogurtowo śmietankowa pianka z borówkami i galaretką
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164811
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 324
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 78
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164811
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 324
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 78
Składniki
Galaretkę niebieską i bezbarwną wsypać do osobnych miseczek. Każdą rozpuścić w 250 ml wrzącej wody i odstawić do przestudzenia. Śmietankę ubić na sztywno. W osobnej misce zmiksować krótko jogurt naturalny. Śmietankę wymieszać z jogurtem, a następnie podzielić na dwie równe części. Dno tortownicy o wymiarach 24 cm wyłożyć folią spożywczą a następnie ułożyć biszkopty. Do połowy masy jogurtowo śmietankowej wlać przestudzoną ale płynną galaretkę bezbarwną i dokładnie wymieszać. Gotową masę przelać na biszkopty i włożyć do lodówki do stężenia ( ok. 30 minut). Do pozostałej części masy jogurtowo śmietankowej wlać niebieską galaretkę i wymieszać. Przelać na tężejąca masę białą i ponownie włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Do miski wsypać bezbarwną galaretką i rozpuścić ja w 500 ml wrzątku, a następnie odstawić do przestudzenia. Gdy pianka niebieska stężeje układamy borówki i zalewamy bezbarwną przestudzoną galaretką. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego!