Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jogurtowo śmietankowa pianka z borówkami i galaretką
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10879
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3955
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42608
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 467
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 306
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 418
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10879
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3955
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42608
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 467
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 306
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 418
Składniki
Galaretkę niebieską i bezbarwną wsypać do osobnych miseczek. Każdą rozpuścić w 250 ml wrzącej wody i odstawić do przestudzenia. Śmietankę ubić na sztywno. W osobnej misce zmiksować krótko jogurt naturalny. Śmietankę wymieszać z jogurtem, a następnie podzielić na dwie równe części. Dno tortownicy o wymiarach 24 cm wyłożyć folią spożywczą a następnie ułożyć biszkopty. Do połowy masy jogurtowo śmietankowej wlać przestudzoną ale płynną galaretkę bezbarwną i dokładnie wymieszać. Gotową masę przelać na biszkopty i włożyć do lodówki do stężenia ( ok. 30 minut). Do pozostałej części masy jogurtowo śmietankowej wlać niebieską galaretkę i wymieszać. Przelać na tężejąca masę białą i ponownie włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Do miski wsypać bezbarwną galaretką i rozpuścić ja w 500 ml wrzątku, a następnie odstawić do przestudzenia. Gdy pianka niebieska stężeje układamy borówki i zalewamy bezbarwną przestudzoną galaretką. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego!