Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy w pełni, więc czas na słodkie co nieco. Pyszny i szybki w wykonaniu placek z truskawkami. Ja dorzuciłam jeszcze garstkę borówek amerykańskich
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 137
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 329
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3038
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 137
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 329
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3038
Składniki
Mąkę łączymy z cukrem, proszkiem i solą. Mieszamy Masło topimy i studzimy W misce mieszamy jogurt, jajka, aromat i masło Do płynnych składników dosypujemy sypkie. Dokładnie mieszamy
Ciasto przekładamy na tortownicę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką. Ja na spód dałam papier do pieczenia, a boki posmarowałąm tłuszczem i obsypałam bułką Na wierzchu ciasta układamy truskawki, ja dodałam jeszcze garść borówek amerykańskich Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy ok 55 minut
Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z piekarnika, studzimy, a następnie posypujemy cukrem pudrem, ja zrezygnowałam tym razem z cukru pudru, co widać na zdjęciach