Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kakaowe bez jajek z kremem o smaku adwokata jest bardzo smaczne, łatwe i szybkie do przygotowania.
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 91
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 127
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 49
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 22
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 91
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 127
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 49
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 22
Składniki
Do miski wlać maślankę, dodać cukier waniliowy, cukier kryształ, oliwę i konfiturę.
Następnie wsypać kakao, sodę oczyszczoną i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wszystkie składniki razem zmiksować. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 21/35 cm i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec do suchego patyczka około 40-45 minut.
Krem: Do szklanki mleka wlać adwokat, dodać mąkę pszenną, budyń waniliowy i zmiksować. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem z wanilią. Do gotującego się mleka wlać zmiksowane mleko z budyniem i energicznie mieszając zagotować. Dodać masło, wymieszać i wyłożyć na zimne ciasto.
Na wierzchu kremu ułożyć biszkopty. Gotowe ciasto włożyć do lodówki i schłodzić.