Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kakaowe bez jajek z kremem o smaku adwokata jest bardzo smaczne, łatwe i szybkie do przygotowania.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 101
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 108
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 101
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 108
Składniki
Do miski wlać maślankę, dodać cukier waniliowy, cukier kryształ, oliwę i konfiturę.
Następnie wsypać kakao, sodę oczyszczoną i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wszystkie składniki razem zmiksować. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 21/35 cm i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec do suchego patyczka około 40-45 minut.
Krem: Do szklanki mleka wlać adwokat, dodać mąkę pszenną, budyń waniliowy i zmiksować. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem z wanilią. Do gotującego się mleka wlać zmiksowane mleko z budyniem i energicznie mieszając zagotować. Dodać masło, wymieszać i wyłożyć na zimne ciasto.
Na wierzchu kremu ułożyć biszkopty. Gotowe ciasto włożyć do lodówki i schłodzić.