Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto do kawki.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 300
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2751
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 891
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1648
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14434
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 300
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2751
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 891
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1648
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14434
Składniki
Jajka ubić z cukrem. Wsypać mąkę, sodę, proszek, kakao i cynamon i wszystko razem wymieszać. Do masy stopniowo dodawać olej, cały czas mieszając.
Jabłka obrać pokroić w kostkę dodać do ciasta. Wsypać bakalie i wszystko razem wymieszać. Blaszkę 25x25 natłuścić i posypać bułką tartą. Ciasto wlać do foremki i wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec około 45- 50 minut. Oczywiście sprawdzać ciasto patyczkiem, bo może być wcześniej upieczone. Ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem.