Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste ciasto do kawy.
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 35
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 22
Polecam.
Odsłon: 340
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 108
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 121
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 35
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 22
Polecam.
Odsłon: 340
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 108
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 121
Składniki
Wykonanie kremu cytrynowego: Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i przestudzić. Śmietanę ubić, dodać tężejącą galaretkę, powtórnie ubić, lekko schłodzić i przełożyć placek. Wykonanie: Upalić 1 szklankę cukru, zalać szklanką gorącej wody, dodać cynamon, zgotować i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, wlać olej i przestudzony karmel. Wsypać mąkę, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia, dodać sztywno ubitą pianę i lekko wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Następnie placek ostudzić, przekroić wzdłuż i przełożyć kremem cytrynowym. Wstawić do lodówki przynajmniej na 3 godziny i podawać.