Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 15781
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1038
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4339
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 967
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1181
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4158
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 15781
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1038
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4339
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 967
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1181
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4158
Składniki
BISZKOPT: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i jeszcze przez moment ubijać. Dodać żółtka - ubijać. Na koniec dodać mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie wymieszać. Piec w temp. 180 st ok. 30-40 min. Wystudzony biszkopt przekroić na połowę.
W międzyczasie ugotować budyń. Do garnka wlać połowę mleka i zagotować. Mąkę, cukier i kawę rozpuścić w drugiej połowie mleka - wlać do gotującego mleka i energicznie mieszać. Gdy budyń zgęstnieje dodać margarynę i energicznie mieszać do połączenia składników. Gotować 2-3 min. ciągle mieszając, aby budyń się nie przypalił. Wystudzić.
CIASTO KOKOSOWE: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubić. Następnie dodać kokos i mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać. Wyłożyć na blachę i upiec w 180 st. ok 15. min.
Przekładamy : połowa biszkopta - połowa budyniu - ciasto kokosowe - druga połowa budyniu - druga połowa biszkopta. Robimy polewę czekoladową ( przepis na moim profilu ) , smarujemy wierzch ciasta i dekorujemy wg. uznania. Życzę smacznego :)