Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest szybki do przygotowania i można go zrobić, gdy tylko najdzie nas ochota. Jest smaczny, aromatyczny, miękki, a jego dużą zaletą jest to, że długo utrzymuje swoją świeżość. Do przygotowania ciasta można wykorzystać przejrzałe banany, na które nikt się już nie skusi.
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 252
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1864
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 252
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1864
Składniki
W misce połączyć obie mąki, sodę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, przyprawy, posiekane orzechy oraz płatki owsiane. W drugiej misce utrzeć na puch miękkie masło z cukrem, ucierając wbić jajka, następnie dodać jogurt i pokrojona na nieduże kawałki banany. Chwilę miksować, aby banany się rozdrobniły. Masę bananową połączyć z suchymi składnikami, dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Keks piec w 175stopniach przez 50-60 minut do suchego patyczka. Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto polać ciepła polewą i udekorować płatkami migdałowymi.