Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest szybki do przygotowania i można go zrobić, gdy tylko najdzie nas ochota. Jest smaczny, aromatyczny, miękki, a jego dużą zaletą jest to, że długo utrzymuje swoją świeżość. Do przygotowania ciasta można wykorzystać przejrzałe banany, na które nikt się już nie skusi.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4225
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416699
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4225
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416699
Składniki
W misce połączyć obie mąki, sodę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, przyprawy, posiekane orzechy oraz płatki owsiane. W drugiej misce utrzeć na puch miękkie masło z cukrem, ucierając wbić jajka, następnie dodać jogurt i pokrojona na nieduże kawałki banany. Chwilę miksować, aby banany się rozdrobniły. Masę bananową połączyć z suchymi składnikami, dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Keks piec w 175stopniach przez 50-60 minut do suchego patyczka. Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto polać ciepła polewą i udekorować płatkami migdałowymi.