Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na klasyczny keks z mnóstwem kolorowych bakalii. Keks piekę tradycyjnie na święta Bożego Narodzenia, ale nie tylko wtedy. Jest szybki do przygotowania i można go zrobić, gdy tylko najdzie nas ochota. Jest smaczny, aromatyczny, miękki, a jego dużą zaletą jest to, że długo utrzymuje swoją świeżość.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 36
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 816
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2101
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4101
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 36
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 816
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2101
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4101
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku. Wlać aromat migdałowy. Na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz bakalie obtoczone mąką. Całość wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy keksowej. Keks piec około 60 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Ostudzić, przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.