Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na klasyczny keks z mnóstwem kolorowych bakalii. Keks piekę tradycyjnie na święta Bożego Narodzenia, ale nie tylko wtedy. Jest szybki do przygotowania i można go zrobić, gdy tylko najdzie nas ochota. Jest smaczny, aromatyczny, miękki, a jego dużą zaletą jest to, że długo utrzymuje swoją świeżość.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1070
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2872
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 966
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14698
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1070
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2872
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 966
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14698
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku. Wlać aromat migdałowy. Na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz bakalie obtoczone mąką. Całość wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy keksowej. Keks piec około 60 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Ostudzić, przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.