Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste ciasto bez pieczenia:)
Naczynie żaroodporne
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 69
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2150
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 407
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 69
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2150
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 407
Składniki
Roztapiam w kąpieli wodnej białą czekoladę oraz mleczną czekoladę (czekolady roztapiam osobno, ponieważ będziemy tworzyć jasną i ciemną masę). Czekolady wystudzam.
Wystudzoną białą czekoladę przelewam do miski, dodaję 300 mililitrów śmietanki 30% oraz serek mascarpone i miksuję do uzyskania gęstej masy. Kiedy masa będzie już gęsta dodaję do niej 3 szklanki płatków Kangus i delikatnie, ale dokładnie mieszam. Masę wkładam do lodówki na czas przygotowania ciemnej masy
Przygotowuję ciemną masę: roztopioną mleczną czekoladę przelewam do miski i miksuję wraz z 100 mililitrów śmietanki 30% na gęstą masę.
W naczyniu żaroodopornym wyścielonym papierem do pieczenia rozkładam herbatniki, a na nich rozsmarowuję jasną masę na to dodaję herbatniki i na herbatnikach rozsmarowuję ciemną masę. Wierzch posypuję płatkami Kangus. Smacznego!